Reklama

Reklama

Coś pysznego na obiad

Te potrawy w mig znikną ze stołu!

Hamburgery z warzywami

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3 dag drożdży
  • łyżeczka soli
  • łyżka cukru
  • szklanka mleka
  • jajko
  • łyżka masła
  • jajko do posmarowania

Składniki - Hamburger

  • Hamburger: 80 dag mięsa
  • mielonego z karkówki lub antrykotu
  • cebula cukrowa
  • łyżka
  • posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka musztardy
  • olej
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżeczki sosu sriracha
  • 10 dag miksu sałat
  • pomidor
  • 2 korniszony
  • 10 dag sera pleśniowego

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól, cukier, ciepłe mleko, jajko, masło i wyrób ciasto. Odstaw. Uformuj kulki, posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz 30 minut w temp. 210°C. 

2. Do mięsa mielonego dodaj posiekaną cebulę, pietruszkę, sól, pieprz i musztardę. Wyrób. Uformuj kulki, smaż. Układaj na przekrojonych bułkach i przykryj plastrami sera. Zapiecz. Podawaj z majonezem, ketchupem sosem, warzywami oraz serem pleśniowym. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje