Cukinia zapiekana z warzywami i szynką

Cukinia to warzywo, które doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi daniami.

Nadziewana cukinia
Nadziewana cukinia123RF/PICSEL

Sposób przygotowania


Cukinie przekrój wzdłuż na pół i łyżeczką wydrąż miękki środek.  Szynkę i warzywa pokrój w drobną kostkę. Pomidorki pokrój w cienkie plastry. Wymieszaj wszystko z serem, przyprawami i ziołami. W zagłębienia cukinii włóż warzywa z szynką. Piekarnik nagrzej do temperatury 220 st. C. Wstaw cukinie farszem do góry, zredukuj temperaturę pieca do 180 st. C i piecz ok 20 minut do zapieczenia.

Smacznego!

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas