Reklama

Reklama

Cukiniowe roladki z camembertem

Prosta przekąska z cukinii.

Składniki:

  • 3-4 młode cukinie
  • kilka łyżek bazyliowego pesto
  • 20 dag sera camembert
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • orzeszki pini
  • sól, pieprz
  • pół pęczka bazylii

Przygotowanie:

1. Cukinie wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywa wzdłuż tak, by powstało 12 cienkich plastrów.

Reklama

2. Plastry cukinii skrop oliwą i oprósz solą. Piecz na grillu lub w piekarniku do miękkości. Następnie każdy plaster posmaruj sosem pesto. Ser pokrój na 12 kawałków. Każdy owiń plastrem ciepłej cukinii, w razie potrzeby zepnij wykałaczkami. 

3. Utrzyj kilka łyżek oliwy z łyżką soku z cytryny oraz czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Zrumień na suchej patelni 2-3 łyżki orzeszków. Roladki skrop sosem, posyp orzeszkami i liśćmi bazylii.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje