Reklama

Reklama

Curry z warzywami

Niezwykle aromatyczne, kuszące smakowitym połączeniem egzotycznych przypraw, delikatnego mięsa i mnóstwa jarzyn. Doskonały pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny!

Paprykowe na ostro

Składniki

  • 4 kolorowe papryki
  • 2 chili
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 dag fileta z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 2 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 szkl. śmietany 18 proc.
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • świeża bazylia do posypania

Sposób przygotowania

Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Chili rozetnij, usuń pestki, posiekaj. Cebule i czosnek obierz, drobno pokrój. Mięso umyj, potnij na kawałki, obsmaż na oleju. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule i czosnek. Dodaj pieczarki, chili i paprykę. Podlej bulionem. Przypraw solą, pieprzem i curry. Duś do miękkości (ok. 20 min). Mąkę ziemniaczaną wymieszaj ze śmietaną. Wlej do curry. Ponownie zagotuj. Posyp bazylią.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje