Cynamonki, które zrobisz w kilka minut. Przepis od Bosackiej zrobił furorę w sieci

InteriaKobieta Redakcja

Pokrojona chałka drożdżowa z dużą ilością cynamonu i cukru, wyeksponowana na papierze do pieczenia, na metalowej kratce. W tle rozmazany szklany pojemnik z mlekiem i słoik z przyprawami.
Jeśli masz w domu czerstwą bułkę maślaną, będzie ona nadawać się idealnie do zrobienia aromatycznego deseru123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Z czego można zrobić błyskawiczny deser?
  2. Co można zrobić z czerstwego pieczywa maślanego?
  3. Aromatyczne cynamonki z chleba lub bułek. Katarzyna Bosacka zdradziła przepis

Z czego można zrobić błyskawiczny deser?

Zobacz również:

Co można zrobić z czerstwego pieczywa maślanego?

Aromatyczne cynamonki z chleba lub bułek. Katarzyna Bosacka zdradziła przepis

  1. Czerstwą bułkę maślaną należy pokroić na mniejsze kawałki, a następnie polać ją mlekiem (wcześniej można je podgrzać) i posypać cynamonem (ilość według uznania).
  2. Bosacka poleca również dodać ulubione sezonowe owoce - np. śliwki lub jabłka.
  3. Wierzch można posypać cukrem lub polać miodem, warto też dodać odrobinę masła.
  4. Tak przygotowane cynamonki wystarczy wstawić na kilka minut do piekarnika i… to wszystko! Pyszny, aromatyczny deser jest gotowy do podania. Smacznego!
Stos naleśników polanych syropem klonowym, posypanych cukrem pudrem, ozdobionych plasterkami banana i świeżymi truskawkami, podany na talerzu, wokół rozsypane kawałki czekolady.
Odkryj triki, które pomogą ci oszczędzać czas, pieniądze i energięCanva ProINTERIA.PL
"Nomada": Z Egiptu do Polski. O życiu między dwoma światamiINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?