- sól,
- słoik (720 ml) wiśni,
- 5 łyżek cukru,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- 50 g masła,
- 6 łyżek bułki tartej,
- łyżka cynamonu,
- 4 kiwi,
- melisa do dekoracji Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7-8 minut, odcedzić. Przelać zimną wodą.
Wiśnie, 2 łyżki cukru i 1/8 l soku z wiśni zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną zimnej wody. Gotować, odstawić do ostudzenia. Masło roztopić na patelni, przesmażyć makaron z bułką tartą. Posypać cukrem zmieszanym z cynamonem. Na makaronie ułożyć pokrojone w plasterki kiwi i nałożyć wiśnie.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 3110 kJ/743 kcal