Cytrynowy ryż
Ryż trochę inaczej.

Składniki:
- 20 dag ryżu 3 kolory, - 1 łyżka cukru, - 3 łyżki masła, - szczypta soli, - 2 cytryny, - 1 limonka, - 2 łyżki miodu, - sól, pieprz
Przygotowanie:
Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę posmażyć i zalać trzema szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając. Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić, resztę pokroić drobniej. Pozostałe masło rozgrzać z miodem, uprażyć cytryny i połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.