Czekoladowe guziki
Przepis Sary La Fountain na ok. 80 guzików czekoladowych. Są łatwe w wykonaniu, a dzieci je pokochają!

Składniki
na guziki z białej czekolady
- 250 g białej czekolady
- starta skórka cytrynowa
Składniki
na guziki z ciemnej czekolady
- 250 g gorzkiej czekolady
- szczypta kardamonu
- szczypta cynamonu
- szczypta imbiru
Składniki
do dekoracji
- 100 g orzechów pistacjowych
- 100 g migdałów
- 100 g suszonych moreli
- 100 g kandyzowanych truskawek
- 100 g mini pianek
- 100 g jagód goji
Sposób przygotowania:
Rozpuść gorzką i białą czekoladę w osobnych rondelkach. Do białej czekolady dodaj startą skórkę cytrynową, a do gorzkiej czekolady imbir, kardamon i cynamon. Odstaw czekoladę do ostygnięcia na około 5-10 minut. Za pomocą łyżki nabieraj porcje czekolady, formuj guziczki i układaj je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Przełóż blaszki do lodówki, żeby czekolada stężała. Guziki czekoladowe możesz ozdobić pistacjami, migdałami, owocami i piankami.
Przepis autorstwa Sary La Fountain
Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.