Czekoladowe guziki
Przepis Sary La Fountain na ok. 80 guzików czekoladowych. Są łatwe w wykonaniu, a dzieci je pokochają!
Rozpuść gorzką i białą czekoladę w osobnych rondelkach. Do białej czekolady dodaj startą skórkę cytrynową, a do gorzkiej czekolady imbir, kardamon i cynamon. Odstaw czekoladę do ostygnięcia na około 5-10 minut. Za pomocą łyżki nabieraj porcje czekolady, formuj guziczki i układaj je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Przełóż blaszki do lodówki, żeby czekolada stężała. Guziki czekoladowe możesz ozdobić pistacjami, migdałami, owocami i piankami.
Przepis autorstwa Sary La Fountain
Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.