Czekoladowe "lody" z awokado. Idealne na upalne dni

Czekoladowe "lody" z awokado można jeść bez wyrzutów sumienia
Czekoladowe "lody" z awokado można jeść bez wyrzutów sumienia 123RF/PICSEL

Czekoladowe "lody" z awokado - przepis dr Sary Gottfried

Składniki

na "lody" czekoladowe z awokado

  • 1 przekrojone na pół, obrane, pokrojone w kostkę awokado bez pestki
  • 1 puszka (400 ml) pełnotłustego mleka kokosowego
  • ½ szklanki niesłodzonego kakao w proszku
  • ¼-½ szklanki erytrytolu lub ekstraktu z owocu mnicha
  • ½ szklanki wody filtrowanej
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • ½ łyżeczki soli morskiej

Czekoladowe lody z awokado - przygotowanie

  1. Zmiksuj awokado z mlekiem kokosowym w robocie kuchennym lub blenderze. 
  2. Dodaj pozostałe składniki i miksuj na gładko przez jakieś 2 minuty. 
  3. W trakcie może być konieczne zeskrobanie mieszanki ze ścian kielicha. 

Czekoladowe "lody" z awokad - dwie metody 

  • metoda mechaniczna
  • metoda ręczna
"Na zdrowie": Awokado, czyli smaczliwka wdzięcznaPOLSAT GOInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?