Czekoladowe z gruszką

Połączenie smaku czekolady i gruszek z pewnością przypadnie wam do gustu!

Ciasto czekoladowe z gruszkami
Ciasto czekoladowe z gruszkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Składniki na tartę szybko wyrób. Owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki. Następnie wylep nimi spód i boki formy. Ponakłuwaj widelcem, by ciasto nie podnosiło się w trakcie pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 190°C. 

2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, następnie dodawaj pojedynczo żółtka, a na koniec przesianą mąkę i czekoladę. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy. Wymieszaj szpatułką, by nie straciła objętości. Wylej na przestudzony spód. W środek masy włóż obrane i pokrojone w cienkie plastry gruszki oraz orzechy. Piecz 40 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas