Reklama

Reklama

Czerwone naleśniki

Kto nie lubi naleśników? Smakują zarówno na słodko, jak i w wytrawnej wersji. Można dowolnie modyfikować ich nadzienie, zapiekać, jeść na zimno - to danie doskonałe. Jeśli szukasz pomysłu, wypróbuj nasz przepis na czerwone naleśniki z pysznym, szpinakowym nadzieniem.

Składniki

  • 100 g mąki
  • 150 ml mleka
  • kilka łyżek soku z buraków lub proszku z buraka
  • jajko, cebula
  • natka pietruszki
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 50 g szpinaku
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • łyżeczka świeżego imbiru
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka kurkumy
  • kminek, sól, pieprz, woda

Zobacz, jak krok po kroku przygotować czerwone naleśniki:

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje