Czerwone naleśniki
Kto nie lubi naleśników? Smakują zarówno na słodko, jak i w wytrawnej wersji. Można dowolnie modyfikować ich nadzienie, zapiekać, jeść na zimno - to danie doskonałe. Jeśli szukasz pomysłu, wypróbuj nasz przepis na czerwone naleśniki z pysznym, szpinakowym nadzieniem.

Składniki
- 100 g mąki
- 150 ml mleka
- kilka łyżek soku z buraków lub proszku z buraka
- jajko, cebula
- natka pietruszki
- 200 g czerwonej soczewicy
- 50 g szpinaku
- 10 pomidorów koktajlowych
- łyżeczka świeżego imbiru
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka kurkumy
- kminek, sól, pieprz, woda
Zobacz, jak krok po kroku przygotować czerwone naleśniki: