Czym przyprawić bigos? Jeden składnik nada mu szlachetności

Czym przyprawiać bigos, żeby smakował pierwszorzędnie?
Czym przyprawiać bigos, żeby smakował pierwszorzędnie?123RF/PICSEL

Czym przyprawić bigos? Kulinarne podstawy

Szybki bigos – wystarczy parę chwil!Interia Kulinaria

Jak ugotować dobry bigos? Z jedną przyprawą musisz uważać

Bigos króluje na świątecznym stole
Bigos króluje na świątecznym stole123RF/PICSEL

Czy do bigosu dodaje się czosnek?

Przyprawy do bigosu — w jakiej kolejności dodawać?

Zobacz również:

    • Czym przyprawić bigos? Wśród tradycyjnych dodatków nie powinno zabraknąć ziela angielskiego, liści laurowych oraz kminku. Możesz wrzucić je do garnka na początku gotowania, ponieważ potrzebują czasu, by uwolnić pełnię swojego aromatu.
    • Z kolei majeranek i tymianek dorzuć pod koniec obróbki. Długie gotowanie im nie służy — tracą zapach i mogą być powodem, przez który bigos jest gorzki.

    Dodaj do bigosu. Jego smak będzie szlachetniejszy