Danie jednogarnkowe
Zrobisz je raz i masz obiad z głowy na trzy dni! Możesz podawać gulasz z ziemniakami albo pieczywem.

Składniki
- 30 dkg chudej wołowiny,
- cukinia,
- cebula
- 2 marchewki,
- 1 pietruszka,
- 2 łyżki zielonego groszku,
- 2 łyżki startego żółtego sera,
- sól,
- pieprz,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- kilka ziaren kminku,
- ząbek czosnku,
- mały kawałek imbiru,
- 2 pomidory
- koperek,
- łyżka słodkiej śmietanki,
- olej.
Warzywa opłukać, pokroić w kostkę, marchew w talarki. Cebule obrać i podsmażyć z pokrojonymi pomidorami. Mięso opłukać, pokroić na kostkę, lekko podsmażyć na oleju. Do rondla nalać trzy szklanki wody, przyprawy, dodać mięso i jarzyny, bez groszku. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać groszek i posiekany koperek, śmietankę a także żółty ser. Podawać z pieczywem, ryżem, makaronem lub ziemniakami.