Danie z makaronem, groszkiem i sałatą
Lekkie, a jednocześnie sycące
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente (według przepisu na opakowaniu), odcedź i zalej zimną wodą. Filet pokrój w grubą kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, usmaż na rozgrzanym oleju. Sałatę opłucz, odsącz z wody, szczypiorek posiekaj, pomidorki przekrój na pół. Świeży groszek zalej zimną wodą, dodaj sól i ugotuj. Jeśli używasz groszku z puszki, odsącz.
2. Jogurt wymieszaj z musztardą, majonezem i ziołami prowansalskimi. Sos odstaw na 20 minut. W dużej misce wymieszaj przestudzony makaron, kurczaka, sałatę, groszek, pomidorki i szczypiorek. Zalej sosem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem czosnkowym.