Diabelskie kotleciki
Składniki na 12 porcji. Czas: około 40 minut. Porcja: 560 kcal.

Składniki
- 1 cebula
- 1 kg mięsa mielonego
- jajko
- bułka tarta
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz
- 12,5 dag mozzarelli
- olej
- po 6 oliwek i pomidorków
- po pół żółtej i pomarańczowej papryki
- rzeżucha
- keczup
- 3/4 kg frytek
Cebulę obierz, poszatkuj. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, cebulę, 2-3 łyżki bułki tartej oraz musztardę. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Wyrób masę. Uformuj z niej 12 kotletów. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Partiami wkładaj mięso. Smaż kotleciki po 3-4 minuty z każdej strony.
Mozzarellę osącz, pokrój w cienkie plasterki. Wytnij z nich 24 małe kółeczka. Osącz z zalewy czarne oliwki (bez pestek), pokrój w 24 plasterki.
Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Umyj połówki papryk. Frytki upiecz wg przepisu na opakowaniu.
W kotleciki powtykaj patyczki do lodów. Każdy kotlet ozdób oczami z mozzarelli i oliwek, pomidorowymi noskami, ustami z żółtej papryki i różkami z żółtej papryki. Zrób włosy z rzeżuchy.
Patyczki do lodów przydadzą się do zrobienia zdrowego deseru. Kup małe opakowanie jogurtu. W znajdującą się na wierzchu folię wbij patyczek, a następnie całość zamroź. Po wyjęciu otrzymasz jogurtowe lody.