Dieta bezglutenowa: Racuszki z ananasem

Przepis na pyszny i słodki obiad dla maluchów z alergią. Polecamy racuszki z ananasem!

Racuszki z ananasem
Racuszki z ananasem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2-1 szklanka mleka
  • sól
  • cukier
  • mąka bezglutenowa
  • szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia
  • ananas w kostkach
  • cynamon
  • goździki

Sposób przygotowania:

Całe jajka zmiksować, dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę bezglutenową w ilości zapewniającej odpowiednią gęstość (jak na naleśniki).Do ciasta dodać odsączonego ananasa, szczyptę cynamonu, pokruszone goździki. Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Podawać polane sosem waniliowym lub cukrem pudrem.

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas