Dieta bezglutenowa: Udka z kurczaka w sosie z podgrzybków
Przepis na bezglutenowe udka z kurczaka w sosie z podgrzybków, koniecznie wypróbuj!

Składniki:
- udka z kurczaka
- ½ kg podgrzybków
- 2 cebule
- sól
- zielony koperek
- słodka śmietana
- pieprz
- uniwersalna przyprawa warzywna
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- kostka rosołowa-grzybowa
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Gotujemy rosół z kurzych udek, uważając, aby zbyt nie rozgotować mięsa. Delikatnie obieramy udka ze skóry. Podgrzybki płuczemy, kroimy i wraz z cebulą podsmażamy na oliwie, dusimy z dodatkiem kostki grzybowej do miękkości grzybów, dodajemy mąkę ziemniaczaną i śmietankę. W rondlu układamy udka, zalewamy sosem i dusimy 5 minut, posypujemy zieleniną, podajemy z ryżem lub ziemniakami.