Dietetyczna ryba w białym sosie w 25 minut
Nie tylko dla odchudzających się.
Składniki:
- 1/8 l odtłuszczonego mleka
- 2 żółtka
- 150 g jogurtu (0 proc. Tłuszczu)
- sól, pieprz
- korniszon
- 1 szalotka
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki białego wina
- 10 ziarenek czarnego pieprzu
- 2 listki laurowe
- 4 filety z dorsza (po ok. 200 g)
Przygotowanie:
Mleko podgrzać. Żółtka roztrzepać w misce, stopniowo dodawać mleko i jogurt. Cały czas mieszając umieścić w gorącej kąpieli. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojonego drobno korniszona. Bulion i wino zagotować wraz z pokrojoną w kostkę szalotką i przyprawami, włożyć filety i gotować 6 minut. Podawać z sosem.
Czas przygotowania: 25 minut
Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal