Dietetyczna ryba w białym sosie w 25 minut

Nie tylko dla odchudzających się.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/8 l odtłuszczonego mleka
  • 2 żółtka
  • 150 g jogurtu (0 proc. Tłuszczu)
  • sól, pieprz
  • korniszon
  • 1 szalotka
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki białego wina
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 2 listki laurowe
  • 4 filety z dorsza (po ok. 200 g)

  Przygotowanie:

Mleko podgrzać. Żółtka roztrzepać w misce, stopniowo dodawać mleko i jogurt. Cały czas mieszając umieścić w gorącej kąpieli. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojonego drobno korniszona. Bulion i wino zagotować wraz z pokrojoną w kostkę szalotką i przyprawami, włożyć filety i gotować 6 minut. Podawać z sosem.


Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas