Dlaczego warto jeść grzyby?

Jesteś profesjonalistą w obsłudze blendera i sokowirówki, zawsze ćwiczysz i przygotowujesz się do jakiegoś biegu, regularnie medytujesz, żyjesz zdrowo. Zastanów się więc, czy przypadkiem kolejnym dodatkiem do twojej diety nie powinny być grzyby? Grzyby były używane od wieków w celach medycznych, jednak dopiero współcześnie dzięki wielkim firmom dystrybucyjnym możliwe jest docenienie pełni zalet dla zdrowia, jakie niosą ze sobą. Oto przykłady.

Grzyby w diecie
Grzyby w diecie© Photogenica
Grzyby a zdrowie
© Photogenica

Istnieje bardzo szeroki wachlarz korzyści z jedzenia grzybów. Na świecie istnieje ponad 150 tys ich gatunków, a według doktor Sandry Carter, każdy rodzaj posiada unikalne właściwości wspierające układ odpornościowy, poprawiające wydolność organizmu, podnoszące poziom energii i wpływające pozytywnie na samopoczucie.

Grzyby gotowane
© Photogenica

Nie wszystkie grzyby są sobie równe. Niestety, korzystanie z dobrodziejstwa zdrowotnego grzybów nie jest aż takie łatwe, jak wrzucenie paru kapeluszy pieczarek do sałatki.

Grzyby w proszku
© Photogenica

Grzyby łatwo włączyć do diety. Jeśli lubisz gotować, spróbuj dodawać grzyby do swoich ulubionych potraw. Jeśli natomiast nie szalejesz na punkcie kuchni, polecamy dodanie 100% organicznych, sproszkowanych grzybów do zup, koktajli czy humusu, który wzbogacą delikatnie ziemistym smakiem i bogactwemtoną substancji odżywczych.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas