Dodaj ten składnik do sernika. Będzie lekki jak chmurka!

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Sernik to częsty gość na polskich stołach. Nie bez powodu - smakuje wyśmienicie!
Sernik to częsty gość na polskich stołach. Nie bez powodu - smakuje wyśmienicie!123RF/PICSEL

Ten dodatek sprawi, że sernik będzie puszysty

Zobacz również:

Prosty przepis na łatwy i szybki sernik. Palce lizać!

Sernik uwielbia chyba każdy. Temu ciastu trudno się oprzeć!
Sernik uwielbia chyba każdy. Temu ciastu trudno się oprzeć!123RF/PICSEL
  • 1 kg sera twarogowego
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 20 dag miękkiego masła
  • 1 łyżeczka masła do smarowania formy
  1. Najpierw nagrzej piekarnik do 190 stopni.
  2. Masło przełóż do rondelka i roztop. Następnie odstaw do ostygnięcia.
  3. Ser przełóż do miski z zmiksuj przy pomocy blendera.
  4. Kolejny krok: przełóż do miski zmielony ser, a później dodaj roztopione masło, jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksuj na gładką masę.
  5. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj masłem.
  6. Ciasto przelej do tortownicy (wierzch wyrównaj).
  7. Następnie wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez 30 minut.
  8. Wyłącz piekarnik, a sernik pozostaw w nim na całą noc.
  9. Następnie wyjmij sernik wyjmij z piekarnika i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
  10. Posyp sernik cukrem pudrem. Gotowe!
„Ewa gotuje”: Puszysty sernik z budyniemPolsatPolsat
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na