Reklama

Reklama

Domowa kapusta kiszona

Kiszona kapusta to jeden z najważniejszych elementów kuchni staropolskiej. Znakomita do zup, surówek, a i bigos nie byłby taki sam bez najważniejszej kiszonej kapusty. Kiedyś obowiązkowo w każdym domu kisiło się kapustę, dziś można ją dostać właściwie w każdym sklepie i przez cały rok, nic jednak nie zastąpi smaku prawdziwej, samodzielnie ukiszonej kapusty. Jak to zrobić w domu? Zobaczcie - to dziecinnie proste!

Składniki

  • główka białej kapusty
  • 3 marchewki
  • łyżka kminku
  • 10 łyżek soli

Domowa kapusta kiszona wymaga dobrej jakości składników i odrobinę cierpliwości. Zobacz naszą instrukcję:

Warto wypróbować również przepis na kiszonkę z czerwonej kapusty.

Kapusta kiszona jest niezbędnym składnikiem tradycyjnego bigosu.

W sezonie postaw na bigos z młodej kapusty.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kapusta kiszona | Kiszonka z kapusty

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje