Domowe bubble tea
Smaczny i orzeźwiający napój. W sam raz na upalne dni!

Składniki
- 4 łyżki tapioki (+ ok. 2 szklanki wody na jej ugotowanie)
- 125 ml mleka (najlepiej zagęszczonego)
- 500 ml wody
- 2 torebki herbaty np. English Breakfast Ahmad Tea London
- 2 łyżki miodu
- Cukier (w zależności od preferowanej słodkości)
Sposób przygotowania
Do wrzącej, posłodzonej wody wrzuć tapiokę. Gotuj 15 minut od momentu wypłynięcia kuleczek na wierzch ( jeśli wcześniej znacznie zwiększą swoją objętość możesz wyłączyć szybciej). Następnie odstaw na 15 minut aby ostygły. Na koniec odcedź. W tym czasie zaparz mocną herbatę i również pozostaw do wystygnięcia. Wsyp do szklanek tapiokę, połącz herbaciany napar z mlekiem i miodem, następnie zalej perełki. Włóż szeroką słomkę i wrzuć kilka kostek lodu.