Drobiowa sałatka z serem feta
Idealna na lunch.
Sposób przygotowania
1. Makaron wrzuć na lekko posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 10 minut).
2. W tym czasie mięso umyj, osusz. Posyp solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z olejem. Natrzyj tym filety. Ułóż je na rozgrzanej patelni grillowej i smaż ok. 8 minut, często obracając. Gotowe mięso pokrój w grubą kostkę. Pomidorki umyj, osusz, potnij na połówki. Cebulę obierz, dość grubo posiekaj. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk opłucz, pokrój w kostkę.
3. Makaron odcedź, przelej na sitku zimną wodą. Wymieszaj go z przygotowanymi składnikami. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej oliwą. Przemieszaj. Fetę pokrusz. Bazylię umyj, listki posiekaj. Sałatkę posyp fetą oraz bazylią.