Drobiowa sałatka z serem feta

Idealna na lunch.

Orzo z drobiem
Orzo z drobiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron wrzuć na lekko posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 10 minut). 

2. W tym czasie mięso umyj, osusz. Posyp solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z olejem. Natrzyj tym filety. Ułóż je na rozgrzanej patelni grillowej i smaż ok. 8 minut, często obracając. Gotowe mięso pokrój w grubą kostkę. Pomidorki umyj, osusz, potnij na połówki. Cebulę obierz, dość grubo posiekaj. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk opłucz, pokrój w kostkę. 

3. Makaron odcedź, przelej na sitku zimną wodą. Wymieszaj go z przygotowanymi składnikami. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej oliwą. Przemieszaj. Fetę pokrusz. Bazylię umyj, listki posiekaj. Sałatkę posyp fetą oraz bazylią.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas