Reklama

Reklama

Drożdżówki z serem

Lepsze niż z cukierni

Składniki:

  • pół kg mąki
  • 5 dag drożdży
  • pół łyżeczki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 kostki masła
  • 200g twarogu
  • 2 żółtka
  • cukier waniliowy
  • 50g cukru pudru

Przygotowanie:

Drożdże, cukier, mleko i łyżeczkę mąki wyrób. Odstaw. Masło stop. Przesianą mąkę, masło i drożdże wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.

Jajka i żółtko utrzyj z cukrem.  Dodając stopniowo ser, zmiksuj na gładką, gęstą masę.

Ciasto przełóż na stolnice, rozwałkuj. Za pomocą szklanki wycinaj z niego kółka, a następnie na każdym z kawałków ciasta połóż trochę masy serowej.

Reklama

Drożdżówki piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 st.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy