Egzotyczne warzywo: Karczoch

Podobnie jak u kalafiora, jadalny jest kwiat
Podobnie jak u kalafiora, jadalny jest kwiat123RF/PICSEL
To roślina wieloletnia, ale w Polsce może przemarzać
To roślina wieloletnia, ale w Polsce może przemarzać123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 duże karczochy
  • 200 ml oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • estragon
  • tymianek
  • sól, pieprz, łyżeczka cukru

Składniki

  • 4-6 małych karczochów
  • sok z 2 cytryn
  • 150 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
  • 100 g masła
  • 200 ml śmietany

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • słoik serc karczochów w oliwie
  • opakowanie sera ricotta
  • zioła prowansalskie
  • 10 dag szpinaku
Sałatka z karczochów z jajkiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?