Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      „Ewa gotuje”: Eskalopki z boczniaków
      zdjęcie
      „Ewa gotuje”: Eskalopki z boczniakówPolsatPolsat

      Eskalopki z boczniaków podbiją serca mięsożerców. Szybki przepis na obiad

      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      0
      Super
      relevant
      0
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Udostępnij

      Potrzebne składniki:

      • 200 g boczniaków
      • 2 jajka
      • 0,5 szklanki mąki
      • 0,5 szklanki mleka
      • szczypta soli
      • masło klarowane do smażenia
      Boczniaki to wdzięczny produkt obiadowy
      Boczniaki to wdzięczny produkt obiadowy123RF/PICSEL

      Jak zrobić pyszną marchewkę z groszkiem do obiadu? 

      • 5  marchewek
      • 1 szklanka groszku mrożonego
      • 1 łyżka mąki
      • 2 łyżki masła
      • szczypta soli
      • 1 łyżeczka soku z cytryny.

      Eskalopki z boczniaków: sposób przygotowania

      1. Jajka wybić do miski, później wsypać mąkę. 
      2. Porcjami wlewać mleko i miksować, a pod koniec posolić. 
      3. Odstawić na pół godziny. 
      4. Boczniaki opłukać i osuszyć. 
      5. Można przyciąć ogonki w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. 
      6. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor na klarowanym maśle.
      7. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
      8. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do miski.
      9. Oprószyć mąką i wymieszać. Podsmażyć na patelni na maśle.
      10. Podlać odrobiną wody.
      11. Wsypać groszek i posolić. 
      12. Wymieszać i dusić przez chwilę. 
      13. Zakwasić sokiem z cytryny.
      14. Boczniaki podawać z ziemniakami z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.
      Ewa Wachowicz
      Ewa WachowiczPawel Wodzynski/East NewsEast News
      Przejdź na