„Ewa gotuje”: Sernik na zimno w pucharkachPolsat

„Ewa gotuje”: Sernik na zimno w pucharkach

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia. Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. Truskawki pokroić na kawałki. Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. Wstawić do lodówki, by deser stężał. Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.<br><br> SKŁADNIKI<br> • 500 g - waniliowego serka homogenizowanego<br> • ½ łyżeczki - żelatyny<br> • 100 ml - wody<br> • kilka truskawek<br> • kilka okrągłych biszkoptów<br><br> DEKORACJA<br> • biszkopty<br> • truskawki<br> • mięta