Ewa Wachowicz zdradziła nietypowy patent na podanie jajecznicy. Każdy go pokocha

Jajecznica to jeden z najpopularniejszych posiłków przygotowywanych na śniadanie, a sposobów na jej przyrządzenie jest bez liku. Jednak dobra jajecznica to ta, która nie tylko doskonale smakuje, ale i robi wrażenie formą podania, wszak znane jest przecież powiedzenie, że jemy również oczami. Tym razem przedstawiamy ciekawy patent Ewy Wachowicz na serwowanie pysznej jajecznicy, dzięki któremu urozmaicisz swoje śniadanie.

Jajecznica to doskonały pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie
Jajecznica to doskonały pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie123RF/PICSEL

Większość z nas przywykła do jedzenia jajecznicy z talerza lub bezpośrednio z patelni, ale można ją przecież podawać w inny, ciekawy i oryginalny sposób. Dzięki temu śniadanie stanie się atrakcyjniejsze nie tylko pod względem walorów smakowych, ale będzie także doskonale wyglądać.

Znana ekspertka kulinarna Ewa Wachowicz podpowiada, by jajecznicę serwować w świeżej bagietce. Przepis jest banalnie prosty i przede wszystkim szybki w przygotowaniu.

Przepis na jajecznicę w bagietce

Jajecznicę przyrządzamy wedle własnych preferencji. Nie ma znaczenia, czy będzie mocniej lub słabiej ścięta, z dodatkami czy bez. Sęk w tym, by zrobić tę, która najbardziej nam smakuje. Zanim jednak zabierzemy się za smażenie jajek, warto najpierw przyszykować bagietkę. Górną warstwę bagietki odcinamy, a ze środka pozbywamy się miąższu. Wnętrze bagietki opcjonalnie możemy posmarować cienką warstwą masła.

Usmażoną jajecznicę nakładamy do środka bagietki i posypujemy ją startym, żółtym serem. Całość na kilka minut umieszczamy w rozgrzanym piekarniku do momentu, aż pieczywo zrobi się chrupiące. Gotowe!

Magdalena Stępień u Zdanowicz o hejcie, który ją dotknął podczas leczenia OliwierkaINTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas