Fasola po szwedzku
Z kuchni szwedzkiej.

Składniki na 4 porcje:
- puszka czerwonej fasoli, - puszka kukurydzy, - 4 ogórki kiszone, 3 jajka, - 5 średnich ziemniaków, - 2 czerwone cebule, - słoiczek majonezu, - koperek, sól, pieprz.
Przyrządzanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jajka ugotować, po czym również pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Puszkę z fasolą otworzyć, fasolę odcedzić na sitku, opłukać zimną wodą. Ogórki obrać, pokroić w kostkę, odcedzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki starannie wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Posypać koperkiem. 1 porcja - 780 kcal Czas przygotowania: 25 minut