Fasola po szwedzku
Z kuchni szwedzkiej.
- puszka czerwonej fasoli,
- puszka kukurydzy,
- 4 ogórki kiszone, 3 jajka,
- 5 średnich ziemniaków,
- 2 czerwone cebule,
- słoiczek majonezu,
- koperek, sól, pieprz.
Przyrządzanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jajka ugotować, po czym również pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Puszkę z fasolą otworzyć, fasolę odcedzić na sitku, opłukać zimną wodą. Ogórki obrać, pokroić w kostkę, odcedzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki starannie wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Posypać koperkiem.
1 porcja - 780 kcal
Czas przygotowania: 25 minut