Reklama

Reklama

Fasolka szparagowa w szynce

Smaki lata.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej,
- 20 dag plastrów szynki wędzonej,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 1/2 kostki masła,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Część szczypiorku sparzyć krótko we wrzątku, resztę pozostawić do dekoracji. Porcje fasolki owijać w plastry szynki, związać sparzonym szczypiorkiem i smażyć na połowie masła, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem i pozostałym masłem.
Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: Fasolka szparagowa | szynka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje