Reklama

Faszerowana papryka

Czerwone papryki z nadzieniem z mięsa i ryżu, to sycące i pełnowartościowe danie.


Składniki

  • 3-4 papryki czerwone
  • 100 gram ryżu
  • 250 gram mięsa mielonego
  • przecier pomidorowy
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Papryki umyć i wydrylować.

Ryż ugotować na sypko, mięso usmażyć z dodatkiem czosnku. Oba składniki wymieszać z przecierem, dodać przyprawy.

Wnętrze papryk wypełniać farszem, przykryć odciętą górą papryki.

Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.

***

zobacz także:


Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama




INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy