Faszerowana papryka

Czerwone papryki z nadzieniem z mięsa i ryżu, to sycące i pełnowartościowe danie.

Nadziewane papryki to sycący pomysł na obiad
Nadziewane papryki to sycący pomysł na obiad123RF/PICSEL

Papryki umyć i wydrylować.

Ryż ugotować na sypko, mięso usmażyć z dodatkiem czosnku. Oba składniki wymieszać z przecierem, dodać przyprawy.

Wnętrze papryk wypełniać farszem, przykryć odciętą górą papryki.

Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.

***

zobacz także:


Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

"Ewa gotuje": Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas