Faszerowane pomidory po prowansalsku

Faszerowane pomidory po prowansalsku to idealny przepis na przygotowanie pysznej przekąski dla prawdziwych smakoszy - tak przygotowane pomidory zachwycą wszystkich.

Faszerowane pomidory po prowansalsku
Faszerowane pomidory po prowansalsku123RF/PICSEL

1. Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Przygotuj pomidory. Odetnij górną część pomidora, od strony szypułki i usuń komory nasienne. Zdejmij skórę z kiełbasy i posiekaj ją. Obierz i posiekaj czosnek, pietruszkę.

2. Wyłóż ryżem dno żaroodpornego naczynia. Czapeczki pomidorów połóż na ryżu.

3. Namocz chleb bez skórki w oliwie i zmiksuj z dodatkiem posiekanego czosnku.

4. Dodaj do farszu z kiełbasy jajko, posiekaną pietruszkę i zmiksowany chleb. Dobrze wymieszaj, dopraw, jeśli trzeba. Pomidory nafaszeruj jak największą ilością mięsa. Polej oliwą i piecz przez 45 minut.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas