Faszerowane ziemniaki

Nie masz pomysłu na obiad? Zrób faszerowane ziemniaki. Zjedzą je chętnie i dzieci, i dorośli.

Takie ziemniaki są naprawdę pyszne!
Takie ziemniaki są naprawdę pyszne! 123RF/PICSEL


Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i przekroić na połowy. Każdą połowę wydrążyć. Żółtka zmiksować  z 2 łyżkami śmietany. Pieczarki zetrzeć na tarce i usmażyć z posiekaną cebulą. Wymieszać kaszę, żółtka, pieczarki z cebulą, tarty ser, trochę miąższu z drążenia ziemniaków oraz2 łyżki śmietanki. Farsz doprawić do smaku. Wypełnić nim połówki ziemniaków i ustawić je w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Na każdy ziemniak nałożyć  plasterek żółtego sera i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok.10 minut. 

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas