Reklama

Reklama

Faszerowane ziemniaki

Smacznie i niedrogo

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • przyprawa do kurczaka
  • pół kg pieczarek
  • 30 dag mieszanego mielonego mięsa
  • olej
  • cebula
  • sól, pieprz
  • 10 dag startego sera żółtego

Reklama

Przygotowanie:

Cebulę posiekaj, pieczarki zetrzyj na tarce. Podduś na oleju. Dodaj mielone mięso, wymieszaj, podsmaż, przypraw.

Ziemniaki gotuj kilka minut w osolonym wrzątku. Ostudź, lekko wydrąż, napełnij masą. Oprósz przyprawą do kurczaka, posyp serem żółtym. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.


Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki | przepis | cebula

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje