Jedna z najzdrowszych past kanapkowych. Łatwa w przygotowaniu

Pasta paprykowa do kanapek jest błyskawiczna w przygotowaniu
Pasta paprykowa do kanapek jest błyskawiczna w przygotowaniuoleg_doroshenko123RF/PICSEL

Pasta do kanapek z papryki

Zobacz również:

    Pasta kanapkowa z czerwonej papryki: składniki

    Z czym dobrze rośnie papryka? Zasadź w pobliżu, a latem nie nadążysz ze zbieraniem
    Plony papryki można wykorzystać do przygotowania pysznej pasty123RF/PICSEL
    • 2 kg czerwonej papryki,
    • 2 cebule żółte,
    • 5 ząbków czosnku,
    • 4 łyżki oliwy,
    • sól i pieprz do smaku.
    1. Paprykę kroimy na połówki, usuwamy nasiona.
    2. Cebulę i czosnek obieramy ze skórki.
    3. Warzywa kroimy na małe kawałki, wrzucamy do blendera i miksujemy na gęstą masę.
    4. Całość wrzucamy do rondla, stawiamy na kuchence i zagotowujemy pod przykryciem na małym ogniu.
    5. Kiedy papryka puści sok, dodajemy oliwę oraz przyprawy.
    6. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania wody.

    Zobacz również:

      Dlaczego warto jeść pastę kanapkową z papryki?

      Pieczona papryka to podstawa do przygotowania ajwaru
      Paprykę można przed zmiksowaniem upiec w piekarniku123RF/PICSEL

      Zobacz również:

        Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 141: Przemek ChudkiewiczINTERIA.PL