Składniki na 1 porcję: - 30 g amarantusa, - 1 zielona papryka (200g),- 1 jabłko (150 g), - sól, - kilka kropli oleju, - 2 kawałki halibuta (120 g), - świeżo zmielony pieprz, - 10 g imbiru, - 20 g ziarnistej musztardy, - 1 łyżeczka octu winnego białego, - 1 łyżeczka cukru, - 3 gałązki mięty Przygotowanie: 100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok 35 minut, od czasu do czasu mieszając. Paprykę przekroić wzdłuż, jedną połowę pokroić w kostkę. Ćwiartkę jabłka również pokroić w kostkę. Jabłko i paprykę zmieszać z amarantusem, doprawić solą. Połówkę papryki ułożyć na amarantusie, dusić jeszcze 10 minut. Patelnię grillową posmarować odrobiną oleju, rozgrzać i opiekać przyprawioną solą i pierzem po 3 minuty rybę z obu stron. Imbir pokroić w bardzo drobną kostkę. Zagotować z musztardą, octem cukrem i 3 łyżkami wody, posolić. Amarantus doprawić solą, pieprzem i posiekanymi listkami mięty i nałożyć do papryki. Rybę podawać z sosem musztardowym, nadziewaną papryką i dekorować miętą. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal