Składniki na 1 porcję: - 200 g brokułów, - 150 g grzybów shitake, - sól, - 4 gałązki tymianku, - 150 g filetu z kurczaka, - łyżka oleju, - świeżo zmielony pieprz, - rozgniecione ziarna kolorowego pieprzu Przygotowanie: Brokuła podzielić na małe różyczki. Grzyby shitake poprzekrawać. Brokuła obgotować w osolonej wodzie przez 3 minuty. Osączyć na sicie, przelać zimną wodą. Żeberka patelni grillowej posmarować kilkoma kroplami oleju, patelnię rozgrzać. Filet oprószyć solą i pierzem i opiekać z obu stron po ok. 5 minut. Pozostały olej rozgrzać na patelni i smażyć grzyby przez 2 minuty, dodać tymianek (odłożyć trochę do dekoracji). Dodać brokuły. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso podawać z warzywami i dekorować pozostałym tymiankiem. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1170 kJ/279 kcal