Fioletowe szaleństwo – sezon na śliwki

Pieczone warzywa
Pieczone warzywamateriały prasowe

Pieczone fioletowe warzywa z dodatkiem śliwkowego musu

Składniki

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 fioletowe ziemniaki
  • 1 brokuł
  • 200 g śliwek np. całe owoce Bakalland
  • 100 g rodzynek np sułtańskich Bakalland
  • 1 opakowanie kiełków np. lucerny
  • 1 szklanka soku z porzeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z limonki

Sposób przygotowania

Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zapiekanka
Zapiekankamateriały prasowe

Rozgrzewająca zapiekanką z kaszą gryczaną i suszonymi śliwkami

Składniki

  • 3 duże ziemniaki
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 100 g Śliwek np. Całe Owoce Bakalland
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 kieliszek wytrawnego czerwonego wina
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Genialna zapiekanka z rybąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Krem z buraka
Krem z burakamateriały prasowe

Delikatny krem z buraka z kozim serem i suszonymi śliwkami

Składniki

  • 0,5 kg buraków
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 100 g sera koziego
  • 100 g Śliwek np. Całe Owoce Bakalland
  • gałązki świeżego tymianku
  • 75 g Orzechów np. Pinii Bakalland
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?