Gofry wytrawne
Idealne na śniadanie. Dzień od razu stanie się lepszy!

Składniki
- 3 garście świeżego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- olej do natłuszczania gofrownicy
4 osób
Sposób przygotowania
1. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nią umyty szpinak i chwilę duś, by zwiotczał. Następnie zmiksuj blenderem na gładko z odrobiną mleka. Resztę mleka, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy również zmiksuj na gładko. 2. Białka ubij na sztywno. Szpatułką połącz z resztą masy. Wypiekaj na posmarowanej tłuszczem gofrownicy. Podawaj z sadzonym jajkiem i warzywami.