Reklama

Reklama

Gofry wytrawne

Idealne na śniadanie. Dzień od razu stanie się lepszy!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej do natłuszczania gofrownicy

Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nią umyty szpinak i chwilę duś, by zwiotczał. Następnie zmiksuj blenderem na gładko z odrobiną mleka. Resztę mleka, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy również zmiksuj na gładko. 

2. Białka ubij na sztywno. Szpatułką połącz z resztą masy. Wypiekaj na posmarowanej tłuszczem gofrownicy. Podawaj z sadzonym jajkiem i warzywami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje