Gołąbki zawijane, ale nie w liście kapusty. Zaskakujący przepis

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czym różnią się cebulowe gołąbki od klasycznej wersji?
Czym różnią się cebulowe gołąbki od klasycznej wersji?viktorcap@gmail.com123RF/PICSEL

Gołąbki cebulowe - składniki

  • 4 cebule,
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego,
  • 80 g surowego ryżu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki,
  • 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki,
  • 1,5 łyżeczki majeranku,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • 1 jajko,
  • 1 szklanka bulionu lub wody.
  • 400 ml śmietanki 30 proc.,
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 250 ml passaty pomidorowej,
  • 1 łyżka miodu,
  • pęczek koperku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku.

Gołąbki cebulowe - przepis

Warto przygotować gołąbki cebulowe z przepysznym farszem
Warto przygotować gołąbki cebulowe z przepysznym farszem123RF/PICSEL
Przepis na gołąbki w papryceInteria Kulinaria