Koniec ze smakiem "papieru". Okrasa odczarował wątróbkę. Jest doskonała

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować idealna wątróbkę?
Jak przygotować idealna wątróbkę?123RF/PICSEL

Wątróbka wedle przepisu Karola Okrasy - składniki

  • wątróbka drobiowa - 250 g,
  • cebula - 1 sztuka,
  • świeży rozmaryn - 4 gałązki,
  • czosnek - 1 ząbek
  • pieprz - 1 szczypta,
  • olej roślinny - do smażenia,
  • czerwone jabłka - 2 sztuki,
  • miód - 1 łyżka,
  • papryczka chili - 1 sztuka,
  • ocet balsamiczny - 50 ml,
  • zimne masło - 40 g,
  • sól - 1 szczypta.

Wątróbka z cebulką i jabłkiem z przepisu Karola Okrasy

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Bitki z indykaPolsat