Rozgrzewający, pożywny i pyszny kapuśniak. Smakuje jak u babci

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować smaczny, aromatyczny i pożywny kapuśniak?
Jak przygotować smaczny, aromatyczny i pożywny kapuśniak?123RF/PICSEL

Pyszny i aromatyczny kapuśniak z kiszoną kapustą - składniki

  • 500 g żeberek wieprzowych,
  • 100 g wędzonego surowego boczku,
  • 400 g kiszonej kapusty,
  • 600 g ziemniaków,
  • 2 litry zimnej wody,
  • 1 cebula,
  • 1 duża marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 2 gałązki natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 ziele angielskie,
  • 1 łyżeczka kminku,
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku.

Pyszny i aromatyczny kapuśniak z kiszoną kapustą - przepis

Robiąc kapuśniak, sięgajmy po dobrej jakości kapustę kiszoną
Robiąc kapuśniak, sięgajmy po dobrej jakości kapustę kiszoną123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść kapuśniak?

Kto powinien spożywać kapuśniak?

Kto nie powinien jeść kiszonej kapusty?

Pies na lotnisku. Uspokaja, bawi i wywołuje uśmiechinteria© 2025 Associated Press