Gorący makaron z serem
Składniki dla 5-7 osób.
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron. W rondelku roztop masło, dodaj mąkę i zagotuj. Dodaj mleko i wymieszaj masę trzepaczką. Ubijaj aż mleko zgęstnieje. Zetrzyj na tarce ser. Wymieszaj twarożek, cheddar i syrop cukrowy z mlekiem. Delikatnie zamieszaj.
Na małym gazie roztop ser. Dodaj przyprawy i oliwę truflową. Zamieszaj. Dodaj makaron i ponownie zamieszaj.
Przełóż makaron z serem do żaroodpornego naczynia. Zetrzyj na tarce cheddar nad naczyniem z makaronem wymieszanym z twarożkiem. Posyp bułką tartą.
Zapiekaj makaron z serem w temperaturze 200 st. C przez około 30 minut.
Przepis autorstwa Sary La Fountain
Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.