​Gorący makaron z serem

Składniki dla 5-7 osób.

Gorący makaron z serem
Gorący makaron z seremmateriały prasowe

Sposób przygotowania:



Ugotuj makaron. W rondelku roztop masło, dodaj mąkę i zagotuj. Dodaj mleko i wymieszaj masę trzepaczką. Ubijaj aż mleko zgęstnieje. Zetrzyj na tarce ser. Wymieszaj twarożek, cheddar i syrop cukrowy z mlekiem. Delikatnie zamieszaj.

Na małym gazie roztop ser. Dodaj przyprawy i oliwę truflową. Zamieszaj. Dodaj makaron i ponownie zamieszaj.

Przełóż makaron z serem do żaroodpornego naczynia. Zetrzyj na tarce cheddar nad naczyniem z makaronem wymieszanym z twarożkiem. Posyp bułką tartą.

Zapiekaj makaron z serem w temperaturze 200 st. C przez około 30 minut.

Przepis autorstwa Sary La Fountain

Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas