Składniki na 4 porcje: - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka oleju, - 100 g ryżu, - 1 l. bulionu drobiowego, - 250 g czerwonej papryki, - 250 g cukinii, - 150 g mrożonego groszku, - 5-6 łyżek soku z cytryny, - sól, pieprz, - 2 żółtka, - skórka z cytryny do dekoracji Przygotowanie: Pokrojone w kosteczkę: cebulę i czosnek przesmażyć na oleju, dodać ryż, po chwili zalać bulionem i gotować ok. 15 minut na średnim ogniu. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę i wraz z groszkiem dodać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ostudzić. Do zupy wmieszać żółtka i ostrożnie podgrzewać (tak aby nie dopuścić do wrzenia), aż zupa zgęstnieje. Dekorować skórką z cytryny. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal