Reklama

Reklama

Grzyby z makaronem

Po grzybobraniu.


Reklama

Składniki:

  • 750 g różnych grzybów (np. pieczarki, kurki, prawdziwki)
  • 400 g makaronu
  • Sól, pieprz
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek natki pietruszki
  • Cytryna
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła

 

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, większe pokroić. Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w kostkę.

Posiekaną natkę zmieszać ze skórką startą z cytryny. W brytfannie usmażyć boczek na chrupko. Dodać 2-3 łyżki oleju i smażyć grzyby przez ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać cebulę masło i czosnek. Smażyć jeszcze 3 minuty.

Makaron odcedzić, zmieszać z grzybami, sokiem z cytryny i przygotowana natką. Podawać.

Grzyby w pieczonych ziemniakach

Medaliony z grzybami w occie balsamicznym

Kurczak faszerowany grzybami


Wszystko o grzybach. Czytaj raport specjalny!

Dowiedz się więcej na temat: Grzyby z makaronem | grzyby jadalne | makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje