Reklama

Reklama

Gulasz piwny

Czeskie piwo, to flagowy produkt naszych sąsiadów. Doskonale smakuje z ociekającego pianą kufla, świetnie podkręca też smak mięsnego sosu.

Składniki

  • 50 dag mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • butelka piwa
  • chleb razowy
  • słodka papryka
  • kminek
  • olej
  • sól
  • pieprz


Mięso pokrój w kostkę, posyp sproszkowaną papryką i obsmaż na oleju.

Gdy zbrązowieje, posyp kminkiem i dolej piwa (pół butelki). Przykryj i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Chleb razowy pokrój na drobno, wrzuć do rondla i zalej resztką piwa. Podgotuj jeszcze około kwadransa.

Przypraw solą i pieprzem, podawaj z chlebem lub ziemniakami.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: gulasz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje