Gulasz wieprzowy

Taki gulasz możesz podać z ryżem
Taki gulasz możesz podać z ryżem 123RF/PICSEL

Składniki na 4-5 porcji:

  • 70 dag mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag pieczarek
  • po ½ strąka papryki czerwonej, zielonej, żółtej
  • ½-¾ l bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 2 listki laurowe
  • po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka śmietany 18 proc.
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
Curry z dorszemInteria KulinariaInteria Kulinaria

Przygotowanie:

Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?