Idealny dodatek do gołąbków. Sos paprykowo-pomidorowy cioci Rysi

Sos paprykowo-pomidorowy idealnie pasuje m.in. do gołąbków  /zdjęcie 123RF/KGW Janczewo
Sos paprykowo-pomidorowy idealnie pasuje m.in. do gołąbków /zdjęcie 123RF/KGW Janczewo123RF/PICSEL
Sos paprykowo-pomidorowy prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny /zdjęcie: KGW Jaczewo
Sos paprykowo-pomidorowy prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny /zdjęcie: KGW JaczewoINTERIA

Sos paprykowo-pomidorowy do słoiczka - składniki

  • 3 kg papryki czerwonej
  • 15 dag papryczki chili (może być suszona z torebki)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka octu
  • 3 łyżki soli
  • 3 słoiczki koncentratu pomidorowego
  • 3 główki czosnku
Przepis na sos grzybowy do mięsInteria KulinariaInteria Kulinaria

Sos paprykowo-pomidorowy do słoiczka - wykonanie

zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?