Indyjskie tikka masala
Takie proste, a smaczne!

Składniki
- 1 mała pierś z kurczaka
- 3 łyżki jogurtu nat.
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka startego imbiru
- po 1 łyżeczce kurkumy i garam masala
- 1 łyżka sosu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki oleju
2 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso pokrój w kostkę. Cebulęi czosnek obierz, zetrzyj nacienkie wiórki. Domieszaj jogurt,sos i przyprawy. Dołóż mięso,przemieszaj, wstaw do lodówkina 2 godziny.2. Mięso oczyść z marynaty (zachowaj ją!). Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso, smaż,aż się zrumieni, dołóż marynatę i 2 łyżki wody. Mocno podgrzej