Reklama

Reklama

Indyjskie tikka masala

Takie proste, a smaczne!

Czas przyrządzenia: ok. 150 minut
Składniki dla: 2 osób

Składniki

  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 3 łyżki jogurtu nat.
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • po 1 łyżeczce kurkumy i garam masala
  • 1 łyżka sosu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w kostkę. Cebulęi czosnek obierz, zetrzyj nacienkie wiórki. Domieszaj jogurt,sos i przyprawy. Dołóż mięso,przemieszaj, wstaw do lodówkina 2 godziny.

2. Mięso oczyść z marynaty (zachowaj ją!). Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso, smaż,aż się zrumieni, dołóż marynatę i 2 łyżki wody. Mocno podgrzej

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje