Jaja na rzeżusze
Dekoracyjne i smaczne.

Składniki:
- pojemniczki rzeżuchy, - 8 jajek, - 3 łyżki majonezu dekoracyjnego, - łyżka masła, - mała cebulka,- 6 pieczarek, - natka, - 3 oliwki faszerowane papryką, - łyżeczka kawioru, - 6 kaparów, - sól, pieprz, - papryka
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić na połówki, ostrożnie wybrać żółtka. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę umieścić w szprycy. Napełnić nią połowę jajek. Udekorować kawiorem i kaparami. Rzeżuchę przełożyć na półmisek na nim ustawić jajka. Ochłodzić. Posiekać cebulę i pieczarki, przesmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić, zmiksować z odłożonymi żółtkami. Dodać łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnić pozostałe połówki białek, ułożyć na posłaniu z rzeżuchy obok wcześniej przygotowanych jajek. Udekorować listkami natki i plasterkami oliwek.